Menu

FÅR SQUID HR++(+)-GLAS TIL AT GÅ I STYKKER PGA. VARMEBELASTNING?

Glas, der går i stykker pga. termisk brud, er en direkte konsekvens af spændinger forårsaget af en temperaturforskel mellem to tilstødende områder på det samme stykke glas. Problemet med termisk brud er kompleks, og mange forskellige aspekter spiller ind: Beskæringen og monteringen af glasset, bygningens konstruktion, placering af genstande uden for vinduet eller i rummet ved siden af glasset og alle de forskellige solmarkiser, gardiner, folier og anden vinduesdekoration. 

Det er dog sandt, at du skal være mere forsigtig med HR++(+)-termoruder end med en (normal) tolags termorude.

Hvordan er Squid sammenlignet med vinduesfolie? 
Vinduesfolie danner en forsegling og sikrer, at varme opsamles. Hvis der er for meget varmeabsorbering, kan der opstå termisk brud.
Squid er derimod en åben (åndbar) vævning, der absorberer meget af energien, så opvarmning er begrænset. 
Vores test har vist, at de 5 letteste farver Squid aldrig overskrider grænsen for termisk brud (35 °C), selv ikke på de mest følsomme vinduer.  
Chalk, Bone, Oak, Ash og Rock er derfor sikkert at bruge på superisolerende glas eller HR ++ (+) glas.


Konklusion: I modsætning til vinduesfolie kan Squid på en vindue aldrig være årsagen til termisk brud. Der er kun øget sandsynlighed for termisk brud i kombination med et antal andre faktorer (dårlig montering, ekstra varme eller delvis belysning af vinduet).

Vi giver derfor et par gode råd til at reducere risikoen for termisk brud.

> I stedet vælger du en lys farve, som også blokerer for mere solenergi.
> Sørg for, at der ikke er nogen dele af dit vindue, der kan opvarmes på et bestemt sted, placer ikke varmekilder lige ved siden af vinduet, og undgå at placere store mørke genstande (gardiner, stole, rammer osv.) for tæt på.

> Undgå også at placere store genstande uden for vinduet, så det er delvist i skygge. 

Du kan finde flere oplysninger om dette problem online.